Det är bra med persienner

Hej på er alla läsare, idag ska vi prata lite om persienner. Under en väldigt lång tid så var det ganska självklart för mig att alla hem hade persienner, det var liksom något som fanns där när man flyttade dit. I väldigt många hem så är det också fallet, men jag sov hemma hos en kompis häromdagen och insåg på morgonen när solen gick upp att det inte fanns några persienner. Att ha persienner är för mig ett måste, framförallt i sovrummet.

Jag kan absolut tycka att det är skönt att vakna upp till att solen skiner, men någonstans måste jag kunna ha den valmöjligheten. Sen så måste jag ha det mörkt när jag ska somna, vilket kan bli ganska problematiskt om det är sommar och det blir mörkt väldigt sent.

Har ni testat att sätta upp persienner själva någon gång, då vet ni hur komplicerat det kan vara. Jag fick äran att göra det när jag flyttade in i min nuvarande lägenhet och det var inte alls enkelt, det var väldigt nära att jag struntade i det helt och hållet. Till slut fick jag be farsan komma över och lösa det, men nästa gång jag behöver sätta upp persienner så kommer jag garanterat att kontakta ett företag och be om hjälp.

Jag tror vi alla kan enas om att persienner är en stor fördel att ha i sitt hem, det ger en möjligheten att kunna stänga ute ljus och faktiskt även lite värme. För på sommaren kan det bli väldigt varmt om solens strålar ligger mot fönstret, och det känns inte direkt nödvändigt om det redan är en 25 grader inne i lägenheten.

Nu vill jag önska er alla en otroligt härlig torsdag, jag hoppas att vi hörs snart igen! Ta hand om er så länge och ha det bra!